Skip to content
IJsclub Winterwille Wommels

De schaatsen uit het vet!

De schaatskriebels zijn bij veel mensen al te voelen en de snowboots, sleetjes en schaatsen zijn online niet aan te slepen. Ook het bestuur van Winterwille is al druk in de weer met de voorbereidingen. Dit jaar vergt dit iets meer, omdat we nu natuurlijk met de RIVM richtlijnen te maken hebben.

Gelukkig staan de gemeenten welwillend en positief tegenover de opening van ijsbanen, zodat mensen in deze tijd kunnen genieten van lekker buiten schaatsen. De KNSB heeft een protocol opgesteld waar richtlijnen staan vermeld hoe wij als ijsvereniging met de regels moeten omgaan.

Ons doel is uiteraard om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten schaatsen op de baan. En dat op een veilige en verantwoorde manier.

De exacte richtlijnen zijn nog in ontwikkeling, maar het betreft grotendeels regels die jullie kennen, zoals de 1,5m afstand, ook tijdens het sporten buiten.

Belangrijk om nu alvast te noemen is dat wij de baan alleen open willen stellen aan leden. Het zal nu dus niet mogelijk zijn om eenmalig te betalen op de baan. Ben je nog niet lid, meld je dan nog aan, zodat we een lidnummer voor je kunnen aanmaken: https://schaatseninwommels.nl/lid-worden/

Ook zullen we nu nog meer vrijwilligers nodig hebben, die willen helpen op de baan om het schaatsplezier mogelijk te maken. Dan alleen lukt het om de baan open te stellen. Geef je hier op: https://schaatseninwommels.nl/vrijwilligers/

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Hopelijk tot volgende week!

Het bestuur.

Back To Top