Skip to content
IJsclub Winterwille Wommels

En dan is de ijspret weer voorbij

Wat was het mooi vorige week, eindelijk dan toch een echte ijsperiode met schaatsen op natuurijs. Daar hadden we lang op gewacht! Zondag 7 februari begon het te vriezen, helaas ook gepaard met een stevige wind en een sneeuwstorm. Dat heeft gezorgd voor sneeuwijs op veel plaatsen. Maar sneeuw zorgt ook voor veel sneeuwpret. Sneeuwpoppen, iglo’s, sleetje rijden, het is voor veel kinderen de eerste ervaring met echte winterse taferelen geweest.

De temperatuur is niet meer boven nul geweest en op dinsdag ligt er al 4 cm op de ijsbaan. Op woensdag heeft de ijsmeester laten weten dat het ijs al 8cm dik is en hebben we de baan geopend voor de leden. Wat een gezellige avond. Zoveel enthousiaste schaatsers die blij zijn weer even de deur uit te kunnen en lekker actief buiten te zijn. De ijskwaliteit laat nog wat te wensen over, maar dat mocht de pret niet drukken.

Wij willen iedereen bedanken voor de positieve houding bij de ingang. De meesten waren goed op de hoogte van de controle of regelden ter plaatse de gezondheidscheck of een lidmaatschap. Voor de vereniging heeft dit zelfs geleid tot 180 nieuwe leden.

Ook donderdag en vrijdag komen er wederom veel mensen genieten van het ijs. Op donderdag hebben de kinderen van de Opslach geschaatst en op vrijdag de leerlingen van It Fûnemint en groep 7 en 8 van de basisschool uit Easterein. Prachtig om te horen dat deze schaatsperiode weer een positieve boost heeft gegeven aan de animo voor kinderen om op schaatsles te gaan.

Vanaf donderdag schaatsten kan er ook al op veel andere plekken geschaatst worden en dat merken we ook op de baan, het wordt wat rustiger. Helaas is de koek en zopie zoals andere jaren nu niet mogelijk. Een alternatief daarom is de Boek en Zopie: gratis een boek meenemen na het schaatsen om lezend voor de kachel lekker op de bank op te warmen. Een leuk initiatief van de bibliotheek.

De complimenten willen we ook geven vanuit het bestuur aan ijsmeester Ype. Het stokje overgenomen van Pieter en dit jaar voor het eerst echt aan de bak als ijsmeester. En wat heeft hij het serieus aangepakt. Elke dag is hij op het ijs te vinden, vele rondjes geveegd, een omgevallen boom gesnoeid, de veegmachine gerepareerd, zelf een freesapparaat in elkaar geknutseld om zo het ijs vlakker te maken etc. En met resultaat! Het ijs werd elke dag beter. Top!

Het is nu half februari, we hebben het eerder meegemaakt dat we begin maart nog konden schaatsen. We zullen zien. Dit weekend wordt het 15 graden, dan zal alle sneeuw en ijs wel verdwenen zijn. Maar deze ijsdagen nemen ze ons in ieder geval niet meer af. Bedankt!

Back To Top